DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
Rok 2008

 
Termíny zkoušek:             1.5.2008             NZŘ                   (L.Pavelka)
                                    3.5.2008             ZOP, ZPU             (E.Tyralová)
                                    8.5.2008             IPO                     (J.Šiková)
                                  31.5.2008           ZZO                     (pro kurzisty)
                                    22.6.2008           IPO                       (R.Liška)
                                  18.10.2008           NZŘ                       (R.Liška)
                                  19.10.2008         IPO                       (R.Liška)
                                  28.10.2008           IPO                       (R.Liška)
                                    1.11.2008           IPO                       (R.Liška)
                                    2.11.2008           ZOP, ZPU               (R.Liška)

Termíny  soutěží:
                                         
12.4.2008             Klubový závod podle ZZO + ZVV1
                                  13.9.2008             O pohár Zetoru podle ZOP + ZPU


7. brněnská krajská výstava psů
Datum konání v roce 2008:       Sobota  23. 8. 2008 od 9  -  15 hod.
Výstava všech plemen (mimo loveckých).
Akce se koná v areálu Kynologického klubu Zetor v Brně - Líšni, pod Velkou Klajdovkou.

Informace o krajské výstavě:     Ing. Hana Andrášková  (mob.: 604 873 166)                                                               Eva Lettmayerová (mob.: 608 758 290)

                                                                       

13.9.2008 - Dnes se konal 1.ročník závodu "O pohár Zetoru" v kategorii ZOP a ZPU1 + 2. Limit psů do jedné kategorie byl 5. Proto byla zrušena kat. ZPU2. V kat. ZPU1 Bylo přihlášeno 9 psovodů - nastoupilo 8 a v kat. ZOP bylo přihlášeno 24 psovodů, nastoupilo 23.                                                                                                        My s Borou nastoupily do kat. ZOP, kde jsme obsadily 7.místo. Získaly jsme 91 bodů ze 100 (první měl 96 b.). Nejvíce bodů jsme ztratily na polohách u nohy - 3 body. Obluda si nechtěla stoupnout. Jinak jsem byla s výkonem čubinky spokojená. Ty menší nedostatky se dají časem dotáhnout.                                                                                                                             O velice korektní posouzení se postaraly rozhodčí p. Marcela Nalezená a Ing Eva Bajgarová.                                 Organizačně neměl závod chybu. Díky za to a příští rok naschledanou.                                                                           Celkové výsledky - zde, foto - zde a zde.

  

   

  

                                               

 

8.5.2008 - Dnes se konaly v Brně na Zetoru zkoušky podle MZŘ. Sraz byl v půl osmé, nastoupilo nás 11 a z toho 9x BH.
My nastupovaly jako poslední, protože Bora hárala. Celé zkoušky byla zavřená v autě, aby nerušila ostatní psy.
Od rána nám svítilo sluníčko a bylo teploučko. My se dostaly na řadu až kolem 11. hod. a to už bylo teplo i psům. Přestože
Bora ztratila na ovladatelnosti na vodítku 2 body, bez vodítka 3 body a po jednom na odložení za pochodu vsedě a vleže, byla jsem s jejím výkonem celkem spokojená. V části v dopravním ruchu byla bezchybná.
Pan rozhodčí Milan Mnich ji ohodnotil známkou 53/obstál. Vytkl jí při chůzi opožďování - nešla přesně u nohy, pomalejší sedání u odložení a pomalejší příchod na přivolání z odložení.


  12.4.2008 - Ráno jsme se probudily do zamračeného, pršavého a větrného dne. Ani se nám nechtělo vylézt z postele. Nakonec se nám to nějak podařilo a tak jsme vyjely. Naštěstí pomalu přestávalo pršet a než jsme dojely na cvičák, přestalo. Dokonce nám vysvitlo i sluníčko.
Dnes probíhal na Zetoru klubový závod podle ZZO (11 psů) a podle ZVV1 (5psů). My soutěžily v kategorii ZZO, kde první čtyři místa obsadily členky KZJ ČR. Na 1. místě se umístila Staňa se SK Dorou - 97 b., na 2. místě Eva s dobrmankou Urikou - 92 b.,  na 3. místě já s RR Borou - 92 b. a na 4. místě Radka se SK - 91 b.
My jsme s Borou ztratily zbytečných pár bodů na přivolání - špatné předsednutí a na aportu - vystartování bez povelu. Ostatní body by tak asi odpovídaly za menší nepřesnosti. Ale byla jsem i přes to s výkonem celkem spokojená.
Dana nám opět udělala jako chuťovku velice dobrou fazulovici (ale jak to dopadne dál uvidíme). Ještě jsme si udělaly pár překážek, se Staňou štěkačku na jeden směr a pomalu se unavené vydaly k domovu.
Díky patří Soni a Milanovi za férové posuzování a Kristině za pěkné fotky . 


    
                            kat.: ZZO                                   cena za naše 3. místo                                     kat.: ZVV1


    29.3.2008 - Tak jsem se rozhodla, že si půjdeme zacvičit poslušnost s jinými psy v řadě. Ale to jsem nevěděla co nás čeká. Ve 14,00 začínal společný výcvik a to tím, že psi měli společný výběh na cvičišti aby si na sebe zvykli, což by nebylo na závadu. Ale vadilo mě, když si střední knírač udělal z Bory svou oběť a pořád ji obtěžoval. Když jsem se ho snažila odehnat, tak mi bylo řečeno od majitelky, že si má fena musí zvykat. Další tam byla rotwajlerka, která mě 3x natvrdo napadla Boru. Na to, když jsem řekla majitelce (mladé holce), že nejsem zvědavá, aby se mě moje fena naučila rvát, ať si svou hlídá, mě odpověděla, že se nepo.....  No a do třetice, psi byli puštěni na stopovačkách a jak pobíhali, muselo se jim uhýbat, protože se zamotávali kolem nohou. Asi po 20-30 minutách se šlo cvičit. Bora byla z toho předcházejícího stresovaná a poslušnost za moc nestála.
Potom jsme si šli na kafé a trochu pokecat s ostatními. Mezi tím přijela Soňa ze zkoušek VPG1. Gratulujem ke splnění!!!!
V 16,30 byl sraz zkouškařů nad Ergonem k malé instruktáži, kterou nám připravil Pavel. Dík.
Po instruktáži se nás tam ještě 6 zdrželo - Staňa, Eva, Kristina, Ilona, Ivona a já a udělaly si vyhledání a vyštěkání. První dvě vyštěkání byla pěkná. A zase u dalšího jsem udělala kopanec a vyslala Boru, kam jsem neměla. Zase je co napravovat.