DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
   

Kalendář akcí MSC pro rok 2009
 
 
Datum  Název  Typ  Místo
 3.-5.4.2009  Jaro na hranicích  trénink  Slavětín u Slavonic
 4.4.2009  Dalmatin a parson russel fest  speciální závod  Slavětín u Slavonic
 1.-3.5.2009  Víkendovka v Jeseníkách  trénink  Česká Ves u Jeseníku
 3.5.2009  Moravskoslezský coursing
 nominace na Mistrovství Evropy
 bodovací  Česká Ves u Jeseníku
 9.5.2009  Klubový závod SKCHRR  speciální zánod pro RR  Slovensko
 28.6.2009  Saranga sprint  rovina - sprint  Radslavice
 18.7.2009  Seilin memoriál  bodovací  Radslavice
 29.8.2009  O Moravskoslezský pohár
 Klubový vítěz MSC roku 2009
 klubový speciál  Radslavice
 1.-8.8.2009  Coursing camp 2009  camp  Slavětín u Slavonic
 září  Tulamore cup 2009  speciální závod  Řásná u Telče
 16.-18.10.2009  Podzimní víkend na ranči  trénink  Česká Ves u Jeseníku
 18.10.2009  Slezský pohár  bodovací  Česká Ves u Jeseníku
 listopad  Zimní radovánky  trénink  Řásná u Telče
 
      25-26.7.                Mistrovství Evropy - Coursing                 ME, CACIL (SEB)                   Mariánské Lázně

 

Rozpis termínů pro závodníky KCHRR 2009

1. 18.4. Březina u Tišnova 10,00 hod
2. 30.5. Březina u Tišnova 11.00 hod.
3. 20.6. Březina u Tišnova 10,OO hod.
4. 11.7. Jičín - Brada 10,00 hod.
5. 3.10. Jičín - Brada 11,00 hod.

 

ZÁŘÍ

28.9.2009 - BCC

Zase po delší ulejvárně jsme se  přihlásily na coursing, tentokrát pořádaný "Brněnským coursing clubem".  

Zaparkovaly jsme u dráhy, odkud nás vyhnaly, že musíme zajet na parkoviště. Byl tam trochu zmatek, protože za chvilku začli s autama sjíždět dolů na plochu, že je tam správce letiště poslal. Okamžitě jsme se vrátily pro auto a sjely taky dolů. Aspoň Bora byla ve svém, sice na úvazu, ale ve stínu.
V prvním kole startovala se psem a nějak se to nepovedlo. Pes byl rychlejší a tím  se střapec Boře ztratil. Tak si to namířila asi z půlky za mnou. Mezi tím doběhl i pes za střapcem, tak ho v cíli ještě ulovila.
Druhé kolečko utíkala sama a to se jí povedlo. Byla móc pochválená a dostala  odměnu.
Domů jsme dojely kolem jedné a než jsem se stačila převléci, tak se Bora pěkně natáhla na pohovku a chrupkala.

   

 

ČERVENEC 

18.7.2009 - Seilin memoriál.
Dnes jsme se zúčastnily Seilina memoriálu, který se konal v Brně - Dvorska. Po opožděném začátku, jsme nastoupily na start až k polednímu.
Po úspěšném startu obou čubinek, se obě hned za první zatáčkou ztratily. Střapec se jim ztratil ve vysoké trávě a ty dva cancoury, co tam byly uvázané a daleko před nima, neměly nárok najít. Tím pádem jsme do druhého kola nenastupovaly. A takových nás tam bylo víc.
Po změně trasy na druhé kolo, jsme si šly tréninkově toto kolo oběhnou s Alexem, starším ostříleným psem. A zase oba se vrátili, jakmile střapec zmizel ve vyšší trávě. Ve druhém kole oběhlo jen pár závodníků a spustila se průtrž. Tím byl závod ukončen a hodnotily se jen výsledky prvního kola.
Tentokrát to bylo podělané od začátku. Ráno se musela vysekat část louky, neukázněnost některých závodníků, kteří se museli vyvolávat a čekat na ně, neochota místních v kantyně, vykázání závodníků do chodby u hajzlíků, protože v tom velkém prostoru chystali něco pro místní a hodnocení, kdy jeden účastník předčasně odjel i s cenami a v neposlední řadě i ta průtrž, vítr a zima.
Odjížděli jsme všichni s nemalým zklamáním, zmrzlí a promočení, i když pořadatelé za to všechno nemohli.
Myslím si, že nejvíc byly zklamány Barča s Janou, které se snažily jak mohly a musely si vyslechnout nepříjemné kritiky. Zkrátka DEN BLBEC se zase jednou ukázal.
My samozřejmě byly ohodnoceny a to poprvé - NEDOBĚHLA.

 

ČERVEN

28.6.2009 - Saranga sprint.

V neděli ráno v 7,00 hod. jsme vyrazily do Radslavic u Přerova na Saranga sprint. Měly jsme trochu obavy, protože pro Olomoucký kraj předpovědi počasí nebyly nijak příznivé. Ale cesta probíhala v pohodě až na nějaké ty objížďky.

Na místo jsme dojely s hodinovým předstihem. Já se věnovala prezentaci a Bora byla na úvazu u auta. Já byla zařazena v profi třídě - feny na 35O m. V 10,00 měl být vypuštěn první závodník, ale byl tam malý zádrhel, tak se začalo o něco později. Ale za to začalo pěkně pršet.

V prvním kole jsme běželi na písčitém terénu. Rozběh byl nádherný, ale asi ve 2/3 stál nějaký chlap v oranžovém se sekačkou. Tak  se Bora šla podívat, co tam dělá. Mezi tím střapec utekl asi o 25-30 m a Bora ho neviděla a nemohla najít. Nějakou dobu se se o to pokoušela a až na povel vpřed, tak po nějakých metrech ho znovu uviděla a doběhla za ním do cíle.

V druhém kole jsme šly na trávu. Tam jsem vyhnala všechny osoby s deštníkama, aby se tam nemotali a Bora je zase nešla kontrolovat a šli se někam schovat. Tam jsme trochu zamrzly na startu. Tam dával stratér povel střapci a né psovi, což v prvním kole nebylo.

Tam se rozběhl střapec a měřit čas psovi se začal až pes proběhl startovací čarou. Ale Bora zapracovala a běžela dobře a do cíle  doběhla bez váhání.

Horší to bylo se mnou, já se skoro doplazila. Když jsme došly k autu, tak jsem Boru vytřela skoro do sucha a zavřela do auta. Pak jsem si vytřela vlasy z kterých to jen teklo, místo promočené vesty jsem si vzala suchou bundu /moc  to nepomohlo, protože jsem byla promočená až na kost/ a šla chystat ceny.

Kolen druhé se počasí umoudřilo a přestalo pršet. Následovalo vyhlášení výsledků, Bora díky prvnímu kolu skončila na předposledním místě, úklid materiálu a odjezd domů.

Domů jsme dojely o půl sedmé večer. A asi jsme měly za celý den málo vody, tak jsme se obě šly osprchovat a já své oblečení hned namočila k vyprání. Nabrala jsem si toho trochu víc . Shora promočená, boty promočené a odspodu až po pr... od blata. Obě jsme zalezly pod deku a vzbudily se až po desáté už trochu zahřáté.

Závod zase jako obvykle velice dobře připravený. Ale...  Tentokrát se vyskytlo pár zádrhelů a tím byl konec trochu opožděn. Vše bylo nakonec v pořádku, až na některé nespokojence, kteří tam trochu remcali.

Velké díky patří mimo Báry a Honzy  taky všem, co se pohybovali a zajišťovali průběh závodu v tom hnusném počasí přímo na závodišti.

klikni na foto

 

 

KVĚTEN

1.-3.5.2009 - víkendovka v České Vsi

Pátek. Ráno asi v půl deváté jsme vyrazily na nákup mlsků a pitiva pro mě a natankování. Pak jsme hned vyrazily směr Jeseníky. Na ranč Orel jsme dorazily kolem poledne, vybalily věci a já se šla přivítat s kamarády a známými. Bora zůstala zavřená v chatce, měla těsně po hárání.

Ve dvě hodiny začaly obrany. Náš oblíbený Rosťa tentokrát nepřijel, ale byl tam nový figurant Roman, na kterého Bora nebyla zvyklá a podle toho to taky vypadalo. Měla zájem o všechno možné, jen ne o pešoura. Ale aspoň jsme si udělaly vyštěkání a to bylo celkem slušné. Ve druhém kole ztratila zájem o všechno a tak jsem si půjčila pešek a potom klínový pešek a pokusila se dát Boře kousnout. Do klíňáku kousla celkem slušně, na plno a dokonce si ho poponesla. Z Romana si dělala vyloženě prču a spíš se ho snažila ukecat na nějakou hru.

Večer jsem si šla chvilku pokecat do saloonu s ostatními a poslechnout si country skupinu, která nám tam na živo hrála. Asi v devět hodin jsem si šla lehnout. Ale Bora mě vzbudila asi ve dvě hodiny a chtěla se jít vyvenčit. Čekala jsem na ni dobrých dvacet minut, než se uráčila dojít a to i po několikerém volání. Když se konečně uráčila dojít, smrděla jak tchoř a tlamě měla ještě kobylance. Tak další půlhodinku jsem ji umývala a čistila, aby mě ten smraďoch nelezl tak do spacáku. Nějak jsem nemohla zabrat a taky se zahřát.

Sobota. Ráno jsme vstávaly už v šest hodin. Na půl osmou byla domluvena snídaně, od osmi do devíti přejímka psů a v devět třicet start prvních závodníků "Moravskoslezského coursingu", nominačního závodu na ME.

My se dostaly na řadu po jedenácté a to ve trojici. Pro Boru takový start byl poprvé. V prvním kole si to Bora po půlce trasy, kdy jí zmizel střapec a obě čubinky ji daleko utekly, zamířila do cíle, kde se snažila ten střapec, který se tam objevil, znovu ulovit. Druhé kolo bylo pro nás katastrofické. Start byl zase ve trojce a asi po patnácti až dvaceti metrech si ji vzaly obě čubinky do presu, nějak se tam srazily tak, že to bylo nejen vidět, ale i slyšet. Bora se po tomto nárazu vrátila otřesená zpět. Tak jsme čekaly s Adrianou, že po ukončení je necháme ještě zaběhnout kolečko jako nápravu, ale nedočkaly jsme se. Při posledním běhu odešel naviják a nedal se na místě nijak opravit.

A jak jsme dopadly? Adriana s Calmou Farský dvůr, naše stálá soupeřka, na 1.místě se 180 body a 3. nejlepší nechrt, jako 2. skončila Bandaka N´Bali Bellanghari Andrei Hoffmanové se 145 body a my skončily na 3.místě s 80.body.

Nečekala jsem žádné oslňující výsledky, protože Bora měla těsně po hárání a to je vymakovaná, ale toto bylo vyložené sklamání a bude po té srážce co napravovat.

Po vyhlášení výsledků jsem šla balit, už ráno jsem se odhlásila, že pojedu domů. Ještě jsem se šla do saloonu rozloučit, dát si na cestu něco na zub a vyjela. Domů jsem se dostala něco před třiadvacátou hodinou. Už když Bora vyskakovala z auta, tak kvikla a cestou pajdala. Doma potom při světle jsem zjistila, že má nateklou levou nohu, asi po tom nárazu při druhém běhu. Uvidíme, jestli to pomine. Když ne, tak nás čeká RTG.

Tento víkend byl pro nás celkově nějak smolný.

Foto: Majka s Beníkem, Zdeňka s Easy, Kamil, Marek s Dastym, Nerošek, Kája s Magií a Matyldou, Adriana s Calmou, Alča s Rondem, Alča další, kokři Joey a Reine,

klikni na foto

   

 

DUBEN

18.4.2009 - Březina u Tišnova.

V pátek, na poslední chvilku, jsem zavolala Patrikovi jestli nás ještě přijme a jestli je možné nastoupit s háravkou. Tak jsme zase po půlroční přestávce jsme nastoupily na start coursingu.

Původní náš plán byl, že se zúčastníme záchranářských zkoušek. Ale hárání pro nás znamená dobu TEMNA, tak jsme se zase odhlásily. Však to bylo znát i na coursingu, nebyla to prostě ona.

V prvním kole běžely s novou účastnicí Borgiou Ropotamo. Tam byla Bora o něco lepší proti začátečníci. Ve druhém kole se utkala se svou věčnou rivalkou Calmou Farský dvůr. Tam se jí to nepovedlo a Calma ji pěkně převálcovala.

Tak jsme skončily na 3.místě, Calma Farský dvůr byla 1. a Eli bez PP skončila jako 2.

Braly jsme to spíš jako trénink před MScouringem, který se koná 3.5. v České vsi a jen doufám, že tam budeme snad o něco lepší.

Další fotky od Adriany s Calmou ZDE.

klikni na foto